Samsun Gülizar - Hasan Yılmaz Spor Lisesi

Vizyon: Bedenen, ruhen ve fikren sağlıklı; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı; milli, manevi değerlere sahip; kendine güvenen; sporu hayatının vazgeçilmez bir parçası haline getirmiş; Türk sporunu, Türk sporcusuna yakışır biçimde, ulusal ve uluslar arası tüm etkinliklerde en iyi şekilde temsil edecek; Türk toplumunun geleceğinin güvencesi olacak bireylerin yetişmelerini sağlamaktır.

Misyon: Atatürk’ün “Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister.” sözünü ilke edinmiş; Geçmişine bağlı, geleceği için yapıcı ve faydalı tüm gelişmelere, yeniliklere açık; spor disiplini ve centilmenliğini benimseyerek her türlü sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaya, katıldığı etkinliklerde başarılı olmaya hevesli, kararlı, azimli; geleceğe örnek olacak, sağlıklı sporcu nesiller yetiştirmektir.

Başarılar: Okulumuzda Futbol, Basketbol,Voleybol, Hentbol,Futsal,Atletizm, Kros, Badminton, Tekvando,Karete, Judo, Güreş, Eskrim, Okçuluk , Jimnastik, Yüzme branşlarında etkinlikler yapılmaktadır. Çok sayıda İl Birinciligimiz ve Türkiye derecelerimiz mevcuttur.

Isınma: DOĞAL GAZ
Servis Bilgisi: ULAŞIM ÖZEL SERVİSLERLE SAĞLANMAKTADIR
Taban-Tavan Puan Bilgileri: OKULUMUZ ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALMAKTADIR.
Sportif Etkinlikler: OKULUMUZ HEMEN HEMEN TÜM BRANŞLARDA SPORTİF YARIŞMA VE ETKİNLİKLERE KATILIM SAĞLAMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: E-TWİNNİNG PROJESİ

Telefon - 0(362) 465 60 57

WEB - https://samsunsporlisesi.meb.k12.tr

Adres - Samsun İlkadım Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi Derecik Mahallesi 1434. Sokak No8 55200 İlkadım /SAMSUN

Kütüphane Kitap Sayısı :2050
Öğretim Şekli :NORMAL (TEKLİ)SİSTEM

Yerleşim Yeri - Samsun İlkadım Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi Derecik Mahallesi 1467. Sokak No:1 55200 İlkadım /SAMSUN

Ulaşım Okulumuza ulaşım 23/17.HAT otobüsleri ile yapılmaktadır.Her yarım saatte bir hareket eden otobüsler Opera Durağı - Cumhuriyet Meydanı - Subaşı - Bağdat Caddesi - İstiklal Caddesi - 19 Mayıs Bulvarı - Barış Bulvarı - Kıranköy Mezarlık - Bölge Hastanesi - Sebze Hali - Yeni Otogar - Ankara Yolu - Derecik - Yeni açılan Barış Caddesi- Alparaslan Bulvarı- Türk-İş Eğitim Merkezi -Lozan Caddesi - Çobanlı Sapağı-Atatürk Bulvarı-Fakülte güzergahında ilerlemektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Samsun büyükşehir sınırları içerisinde olup şehir merkezine 8 km mesafededir.